Home » Blog » Wat is een responsive webdesign?

Wat is een responsive webdesign?

responsive webdesign laten makenBij een responsive website wordt de schermresolutie aangepast aan die van een bezoeker. Of het om een desktop monitor, een smartphone of een tablet is, maakt niet uit. Hierbij past de website layout zich aan de resolutie die je gebruikt.

Met de ontwikkeling in technologie zijn de laatste jaren nieuwe apparaten bijgekomen en elk apparaat heeft een eigen beeldscherm resolutie gekregen. Om je website device compatible te maken wordt de responsive website techniek gebruikt. Je hebt maar één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond. De teksten zijn altijd goed leesbaar, de afbeeldingen zijn altijd scherm en de layout is altijd nog aantrekkelijk voor de bezoekers. Je kunt deze techniek ook uitstekend combineren met een CMS systeem.

Hieronder leest u een aantal redenen waarom het een slimme zet is om voor responsive website te kiezen:

  1. Mobiele devices  worden steeds meer gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen via een mobiele device een website bezoeken.
  2. U heeft één website met meerdere gezichten. Uw website is toegankelijk voor de resolutie van elke device.
  3. Alle informatie op uw website is toegankelijk. Responsive website past uw website automatisch aan, waardoor u geen informatie hoeft weg te laten. Alle informatie blijft voor iedereen beschikbaar, ook op een mobiele website.

Voordat u voor responsive website kiest, adviseers Plussolutions u om eerst goed na te denken welke doelgroep uw bedrijf wilt bereiken. Voor een vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met Plussolutions.